проблем със стартер неще да завърти - реле,бушон... от какво може да е
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със стартер
Collapse
X
-
Стартера няма бушони бе хораИ "релето" е заедно със стартера монтирано на един корпус - включвател, или шалтер.
Причини може да са много, като почнеш още от контактния ключ и клемореда и минеш през кабели, шалтер, четки, втулки и чак тогава може да отписваш самия стартер. Като дадеш да върти чува ли се нещо? Щрака ли поне или няма никой?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Смяната на стартера,ще оправи проблема. При мен мисля че беше бендикса,смених стартера и сега си въртя,спокойно.Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal
ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..
Comment
-
Ето. За JTD е от стр. 26
А според това което си написал, мнението ми е че не е в самия стартер проблема. Ако отива ток до стартера, провери си малкото кабелче което е командващото, може и само буксата му да е проблемна. После шалтера.Attached FilesLast edited by tonov; d.m.y г., 14:04.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
От твоето описание,най-вероятно са четки.Като загрее се охлабят и горе-долу опират.Като изстине се блокират.Може и да е друга простотия,Блокирал шалтер.Като не "мъца",Пробвай да му дадеш ток на шалтера(малкото кабелче)директно от акумулатора.Ако пали от там,но не пали от ключа е старата болест.Ключ,клемореди и тн.И за това има лечение.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от CHIKI Покажи съобщениеносих го на ремонт и са сменили четките са си пали, дано това да е бил проблемаКакво ти казах?!От това е .Със стартери и генератори рядко имам проблеми
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Подобен проблем
Момчета здравейте, аз имам подобен проблем с паленето, но при мен е малко странно - значи преди понякога като включвах ключа и при опит да завъртам не въртеше въобще, а онзи ден отказа да върти и така 3 дни стоя, после се оправи отсамосебе си. Не щрака въобще електромагнита и искам да попитам къде е релето, което управлява подаването на захранването на електромагнита за бендикса (ако въобще има реле). Прегледах тези схеми, но не открих връзката между ел.магнита и ключа.
Comment
-
Първоначално публикувано от kadeto Покажи съобщениеМомчета здравейте, аз имам подобен проблем с паленето, но при мен е малко странно - значи преди понякога като включвах ключа и при опит да завъртам не въртеше въобще, а онзи ден отказа да върти и така 3 дни стоя, после се оправи отсамосебе си. Не щрака въобще електромагнита и искам да попитам къде е релето, което управлява подаването на захранването на електромагнита за бендикса (ако въобще има реле). Прегледах тези схеми, но не открих връзката между ел.магнита и ключа.Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
Comment